Bloggarkiv

lördag 14 februari 2015

Holistic Benstark - ett nytt fantastiskt kosttillskott för benbyggnaden

Klicka på bilden för att se bättre
Holistic har gjort det igen! Skapat ett nytt excellent kosttillskott för alla som vill starka sin benstomme!

Holistic Benstark är specifikt sammansatt för att stärka skelettet och motverka osteoporos.
BenStark är en berikad variant av Holistics K2+D3 med fokus på att stärka skelettet. Förutom vitamin K2 och D3 ingår C-vitamin och ett antal mineraler som alla är bra för skelettet. För de flesta av dessa näringsämnen är det vetenskapliga underlaget så stort att även myndigheterna anser att man får hävda att dessa ämnen ”bidrar till en normal benstomme”.

Vitamin K2 och D3
Det är känt att både vitaminerna K2 och D3 påverkar omsättningen av kalcium i skelettet. Vitamin D3 ökar upptaget av kalcium från tarmen genom att stimulera syntesen av kalciumbindande protein. Vitamin D3 reglerar också bildning av osteokalcin i osteoblasterna (benbildande celler). Vitamin K2 ser till att kalcium hamnar på rätt plats i kroppen genom att aktivera osteokalcinet som då binder in kalcium i skelettet. Vitamin K2 aktiverar också proteinet MPG som förhindrar inlagring av kalcium i mjukvävnad. Även myndigheterna godkänner att man för dessa båda vitaminer använder hälsopåståendet: ”Bidrar till att bibehålla normal benstomme”.

Kalcium och magnesium
Både magnesium och kalcium är viktiga för skelettet. Ofta ligger fokus på att kalcium ger starka ben och därför rekommenderas tillskott av kalcium för att motverka osteoporos. Men faktum är att många människor har fullgoda eller till och med för höga nivåer av kalcium i kroppen. Problemet är att detta kalcium inte alltid kan användas på rätt sätt eftersom vi ofta fattas på andra nödvändiga ämnen däribland magnesium och ett eller flera av de övriga näringsämnena i BenStark. Otillräckliga nivåer av magnesium är oerhört vanligt i befolkningen. På grund av detta innehåller Holistic BenStark mycket magnesium men endast väldigt lite kalcium. För dessa båda mineraler får man också enligt myndigheterna använda hälsopåståendet: ”Bidrar till att bibehålla normal benstomme”.

Övriga ämnen i Holistic BenStark
Även för zink och mangan är det vetenskapliga underlaget så stort att man får hävda att de ”bidrar till att bibehålla normal benstomme”. C-vitamin har fått det godkända hälsopåståendet ”bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för benstommens normala funktion.”

Koppar ”bidrar till att bibehålla normal bindväv” enligt myndigheternas riktlinjer. Det finns goda skäl till att tillsätta koppar i en benstärkande produkt. I Näringsmedicinska Uppslagsboken sägs det bland annat att benstommens kollagenbildning är beroende av koppar samt att koppar tillsammans med flera andra mineraler ingår i benstommens byggnadsmaterial, mikrokristallin hydroxyapatit.

Bor ingår i BenStark därför att det, som det sägs i Näringsmedicinska Uppslagsboken, ”optimerar upptag och användning av kalcium för benstommens omsättning. Bor påverkar troligtvis även metabolismen av koppar, magnesium, kalium och D-vitamin. Det verkar motarbeta nedbrytning av benstommen (osteoklaster) efter menopausen.”
                           
Molybden understöder mineralbalansen i bland annat tänder och ben.

Mer infor
                           


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar