söndag 7 september 2014

Tørking av sopp /svamp

Beste måten å oppbevare sopp (svamp) er å tørke den, næringsverdien holder bedre enn ved frysing. Man kan skjære soppen i tynne skiver og sy de inn på en tråd og henge opp over en ovn (element) till tørk. Eller man kan legge soppstykkene på matpapir i ovnen og sette ovnen på det laveste med døra åpen. Men beste måten syns jeg er å skaffe et tørkeapparat som har gitterhyller i etasjer over en varmekilde. Med et sånt apparat kan man lett regulere temperaturen og tørkingen går veldig fort, og skånsomt og effektivt.


Sortèr soppene og skjær de i tynne skiver eller i biter. Når de er ferdig tørkede, (ca 1 - 1,5 dag) vent til de har kjølt seg ned og legg de på tette glass. Jeg har samlet på sånne små tørke- poser som finnes i kosttilskuddbokser, og putter en sånn i hvert glass. Merk glassene med soppsort og dato.

Enkelt å ta til når man skal lage suppe, saus eller pizza. 

Klikk for større bilder
Dette er fangsten fra 2-3 soppturer siste uke



Poresoppene er lettest å läre og bestemme


Her er dagens fangst, når det er sopp-år behöver man ikke gå mange meter for å fylle kurven





Klart til å törke


Stensopp i et tomt syltetöyglass (syltburk)


Obs. Gå et soppkurs (svampkurs) så er du helt sikker. Du lærer lettere ved å plukke og se soppene i virkeligheten enn å lese i bøker eller på nettet.




2 kommentarer:

Isilia och Zarah pratar Hälsa

  Missa inte denna video med mig och min goda vän Zarah Öberg. Vi arbetar på helt olika sätt men vi brinner båda för att hjälpa människor at...