Kjennetegn:
- Stilken er tykk og kjøttrik og tykkere nederst
- Stilken har et hvitt årenett øverst
- Poresopp
Klikk for større bilder
Vanlig Stensopp / Karl Johan

Eldre eksemplarer av vanlig Stensopp

Legg merke til fargen på en litt eldre Stensopp (t.v.) og yngre (t.h.)

Rødbrun Stensopp

Vanlig Stensopp sammenligmet med Rødbrun Stensopp

Eldre eksemplarer av vanlig Stensopp

Legg merke til fargen på en litt eldre Stensopp (t.v.) og yngre (t.h.)

Rødbrun Stensopp

Vanlig Stensopp sammenligmet med Rødbrun Stensopp
Årenettet øverst på stilken på en Rødbrun Stensopp
Årenett överst på stilken på vanlig Stensopp, ungt eksemplar
Årenett överst på stilken på en eldre Stensopp (legg merke til at porene har blitt gulaktige)
Stensopp skåret over
Stensopp oppkuttet klart til bruk i matlagning
Obs. Gå et soppkurs (svampkurs) så er du helt sikker. Du lærer lettere ved å plukke og se soppene i virkeligheten enn å lese i bøker eller på nettet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar