Beste måten å oppbevare sopp (svamp) er å tørke den, næringsverdien holder bedre enn ved frysing. Man kan skjære soppen i tynne skiver og sy de inn på en tråd og henge opp over en ovn (element) till tørk. Eller man kan legge soppstykkene på matpapir i ovnen og sette ovnen på det laveste med døra åpen. Men beste måten syns jeg er å skaffe et tørkeapparat som har gitterhyller i etasjer over en varmekilde. Med et sånt apparat kan man lett regulere temperaturen og tørkingen går veldig fort, og skånsomt og effektivt.
Sortèr soppene og skjær de i tynne skiver eller i biter. Når de er ferdig tørkede, (ca 1 - 1,5 dag) vent til de har kjølt seg ned og legg de på tette glass. Jeg har samlet på sånne små tørke- poser som finnes i kosttilskuddbokser, og putter en sånn i hvert glass. Merk glassene med soppsort og dato.
Dette er fangsten fra 2-3 soppturer siste uke
Her er dagens fangst, når det er sopp-år behöver man ikke gå mange meter for å fylle kurven
Klart til å törke
Stensopp i et tomt syltetöyglass (syltburk)
Obs. Gå et soppkurs (svampkurs) så er du helt sikker. Du lærer lettere ved å plukke og se soppene i virkeligheten enn å lese i bøker eller på nettet.
helt skjønt..sopp suppe?
SvaraRaderamm, eller saus eller hva som helst annet egentlig....
Radera