Bloggarkiv

torsdag 10 juli 2014

Skal man gi smertestillende til syke barn? Eller finnes det alternativer?

Det skrives nå i den svenske dagspressen (Expressen) at smertestillende/febernedsettende til barn er litt betenkelig. 

Små barns kropper er ikke helt ferdig utviklet når det gjelder å ta seg av gifter, så de tåler mindre enn voksne. Desuten er det å ta smertestillende akkurat det samme som å slå av brannalarmen uten å gjøre noe for å slokke brannen. Eller som å sette en tape over den lysende oljelampa og bare kjøre videre.

Det kan väre situasjoner der man må bruke smertestillende/febernedsettende, det kan redde livet  til barnet. Men sånne situasjoner kan man kanskje slippe å havne i om man f.ex. gjör noe for å styrke imunforsvaret til barnet.

Smerter og feber er beskjeder fra kroppen om at noe er feil og behøver oppmerksomhet, det vil si: de er bare symptomer, ikke det egentlige problemet. Så i alle fall av feber eller smerter er det viktig å lete etter årsaken eller gjöre det man kan for at imunforsvaret skal väre så sterkt som mulig.


Det finnes noen gode alternativ til kjemikaliemedisiner. Homeopati foreksempel, det har jeg selv veldig god erfaring  med, og det er alment kjent at det virker spesiellt bra og fort på barn. Likeledes akupunktur og akupressur/fotsoneterapi. Og det finnes mange gode råd som man brukte før i tiden for å hjelpe kroppen med akkurat det den trenger, istedet for å kneble dens rop om hjelp.

Det finnes et hefte med gode antroposofiske råd for syke barn. I antroposofien finnes mye kunskap om mennesket som en helhet, dvs. ikke bare den fysiske kroppen isolert, men inkludert de emosjonelle og mentale nivåene av mennesket.

Prøv å tenke selv, er det ikke smart å gjøre noe med årsaken til problemet? Istedet for å bare ta vekk symptomene? 

Barn som har vanlig forkjølelse eller influensa behøver ro, og de behøver å drikke rent vann (ikke sukkerholdig drikke) og de behøver mamma eller pappa eller besteforeldre som gir dem full oppmerksomhet, istedet for tv og pc. Alt som gjør imunforsvaret deres sterkere er bra, det kan være urter eller naturlige vitaminer/mineraler eller kanskje ferskpresset grønsaksjuice? Forbausende for mange virker höyfrekvent musikk veldig positivt på ikke bare imunforsvaret men hele energisystemet og kroppen. Positiv musikk er: klassisk, pop med positiv tekst, kjärlighetssanger, evergreens, country mm.
Vaksiner bedrer ikke imunforsvaret, det er bare mer kjemikalier og andre stoffer som havner steder de absolutt ikke burde ha adgang, dvs rett inn i kroppsvevet uten å ha blitt behandlet og nedbrutt igjennom matkanalen.

Sett deg inn i alternative naturlige muligheter. 
For mye jobb? er ikke ditt barn verdt litt ekstra anstrengelse? Tro meg, det kommer til å lönne seg senere.

Om ditt barn har stadige gjentatte infeksjoner eller andre kroniske eller tilbakevendende problem kan det være følelsesmessige underliggende årsaker. Ta en titt på behandlingsformen Emotion Code, det er effektiv hjelp som kan gjøres på distanse. Man kan til og med ganske enkelt lære seg det selv og behandle seg selv og familien. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar