måndag 28 oktober 2013

13 tips som minsker depressjon og hjelper deg å bli lykkeligere

Lykke er en vibrasjon eller en tilstand inni deg, og den kan blant annet påvirkes gjennom hva du foretar deg. Alt i universet er som kjent vibrasjoner, så allt du tar inn eller utsetter deg for påvirker deg - enten du tror det eller ei.

De fleste lengter etter lykken men ikke alle finner den. I en undersökelse i Amerika (Harris Poll) svarte 1 av 3 at de var lykkelige. Det er jo fint, men ikke så bra for de resterende 2 tredjedelene. Men det finnes mye man kan gjöre for å löfte vibrasjonen sin, her er noen forslag til ting du kan gjøre allerede i dag.

1. Tren oftere.

Kroppen er skapt for bevegelse, så den blir lykkeligere når du bruker den. Å trene et par ganger i uken er meget effektivt. Studier har vist at trening er noe av det beste man kan gjøre om man föler seg tung eller deprimert. Et team på Duke Universitetet i USA undersøkte hva som gav best effekt av:

1)trening
2)trening pluss antidepressiva
3)bare antidepressiva.

Etter 10 måndeder viste det seg at det var gruppen som bare trente som hadde best resultat. Men trening kan også gjøre deg lykkeligere selv om du ikke er deprimert. Trening gjør at du føler deg mer fornøyd med kroppen din,og øker også kroppens produksjon av de healende hjernekjemiklaliene serotonin, dopamin og norepinephrine som minsker den skadelige effekten av stress. Trening gir effekt med èn gang etter en treningsøkt, og ennå bedre effekt på sikt.


2. Se til at du sover godt.

Mangel(brist) på søvn gjør det faktisk vanskeligere å huske gode minner og lettere å huske alle de dårlige minnene. Dårlig søvn fremmer tyngre følelser som uro og angst og sinne(ilska), men om man tar en høneblund om ettermiddagen gir det ofte lettere følelser. Søvnproblemer kan over tid gi psykiske ubalanser som angst og bipolær depressjon, mens god søvn gjør deg optimistisk og gir bedre selvtillit og bedre evne til å løse vaskelige problemer.

Om du ikke sover godt om natten er det viktig å finne ut hva som er årsaken(e) og gjøre noe med de. En Body Code sessjon gir verdifulle hint om og löser opp underliggende årsaker til problemet sånn at du forstår sammenhengen og evt. hva du du kan gjøre selv.

3. Lang jobb-pendling er drenerende.

Flytt nermere jobben eller bytt til en jobb som er nermere der du bor. Vurder fordeler og ulemper, kanskje er ikke den høyre lønnen verdt all stresset som med tiden ødelegger helsa di. I en sveitsisk undersøkelse viste det seg at man måtte tjene 40% mer for at den lange reisetiden skulle oppveie stresset.

4. Gi næring til relasjonene dine.

Relasjoner med venner og familie er viktig for alle mennesker, og studier viser at de generellt gjør mennesker lykkeligere.

5. Vær mye utendørs og i naturen.

Bare det å gå ut litt for å få frisk luft og sol, får humøret til å stige. Oksygenet gjør tankeevnen og hukommelsen bedre. Naturen har en balanserende og  healende vibrasjon som smitter. En studie viste at bare 20 minutter utendørs gjorde de fleste mennesker lykkeligere. Og jo varmere det er ute jo bedre effekt, så pass på når solen skinner!

6. Hjelp andre.

Å gjøre veldedighetsarbeid senker faktisk risken for å få depressjon og angst, og det forbedrer ditt psykologiske velvære! Det at du holder deg på bena og er aktiv i tillegg til det sosiale aspektet øker lykkefølelsen, og når du bidrar med noe oppfyller du et menneskelig behov som er viktig for at du skal føle deg nyttig og fornøyd i livet.  Når man gjør gode ting øker faktisk utskillingen av velbehags-hormonet oxytocin, og produksjonen av stresshormoner (cortisol) minker.

7. Smil og le mer.

Det å tenke på noe hyggelig og smile gjør deg lykkeligere. Det er kanskje selvsagt, men tenk på at når du smiler til andre smiler de kanskje tilbake og da skapes en hyggelig kjedereaksjon som kan spre seg tilbake til deg og videre til andre. Jeg liker å anbefale(rekommendere) å se gode komedier og komedieserier for å bedre  hummøret.

8. Planlegg en ferie.

Når man planlegger en ferie blir man lykkelig mens man gjør det (også selv om ferien aldri blir noe av). Studier har nemlig vist at toppen av lykkekurven nås på planleggingsstadiet!

9. Mediter.

Meditasjon hjelper deg å fokusere sinnet, roer ned nervene og bidrar til indre fred. Forsøk har vist at meditasjon gir fysiske forandringer i hjernen som gjør deg lykkeligere. Områder i hjernen som har med medfølelse og selvbevissthet å gjøre får øket aktivitet, mens senter for stress roes ned.

10. Vær takknemlig(tacksam)

Ekte lykke kommer innenfra, og påvirkes til en stor del av hva du tenker, hva slags vanemessige tankebaner du har, og disse tankebanene er ofte nedarvet. Om de er negative kan de omprogrammeres, en måte å gjøre det på er å starte dagen med å tenke på alt du er takknemlig for. Det er viktig fordi fremtiden din skapes av det du tenker i dag.

Mennesker som er takknemlige for det de har og det de opplever, håndterer stress mye bedre, de har fler positive følelser og har lettere for å nå deres mål. Beste måten å få til å være takknemlig på er å skrive en "takknemlighets-journal" der du skriver ned alt du er takknemlig for hver dag. Når du gjør dette blir du i bedre hummør, blir mer optimistisk og får til og med bedre helse.

11. Skaff deg en jobb som du trives i.

Det er viktig at du får brukt kreativiteten din, og at du har noe å gjøre som er meningsfyllt for deg og som du brenner for.

12. Løs opp "trapped emotions".

Sørg for å få løst opp det du kan av følelser som har samlet seg i kroppen din i løpet av livet. Når du får gjort dette blir flyten av livsenergi bedre, noe som gjør blodsirkulasjonen bedre (næring og oksygen inn og avfall ut.) Dette fører igjen til bedre funksjon i organer, kjærtler og vev og dermed til blir det mindre ubehag og smerter og mer velvære, det er helt logisk.

The Emotion Code veldig effektivt her, behandlingen hjelper til å lette på frekvensen i systemet sånn at det bli lettere å tenke positive tanker og å dra til seg positive hendelser. Det gjør det videre lettere å finne glede i de små tingene i livet. 

(Lurer du på om det sitter mye fölelser i kroppen din? Om du er tung eller deprimert eller om du har smerter eller andre fysiske plager har du helt sikkert det, les mer her)

13. Om du har en "Heart Wall", se å få löst den opp.

Les den intressante artikkelen om Heart Wall og hva slags virkning den har på kroppen og helsa di.Kilde: dr.mercola.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Isilia och Zarah pratar Hälsa

  Missa inte denna video med mig och min goda vän Zarah Öberg. Vi arbetar på helt olika sätt men vi brinner båda för att hjälpa människor at...