lördag 14 januari 2017

Varför är det bäst att inte svära?

Det är i dag många människor som använder svär-ord (norsk: bann-ord) när de pratar. Det ser ut som att det blivit mer accepterat i dag än det var för några år sedan då Kristendomen var starkare i allmänheten. Det är mest användning av svär-ord i de lägre samhällslagren, och det anses som ociviliserat bland människor med mer utbildning.


Då jag var liten fick vi Kristendomsundervisning på skolan (i Norge), och vi lärde att om vi svor var det sannolikt att vi skulle komma till "de lägre våningarna" när vi dog. Så vi var ganska varsamma med svärorden. 

Vad är så svär-ord? Jag har hört två definitioner:

1. Djävulens namn i alla varianter
2. Att använda Guds namn utan att man menar något med det, typ: "Herre Gud!"

För att börja med nu 2, Herre Gud och Jesus, brukar många säga med eftertryck. Det är kanske inte det ideella att slänga de runt sig utan mening, men de har faktiskt väldigt hög frekvens (helt i toppen på dr Hawkins skala)

Nu är det många som inte tror det finns någon Gud, så då tänker de att det inte får någon konsekvens vad för ord de använder. 

Det är inte helt korrekt. Oavsett vad man tror eller inte tror, så är det vissa ord som har väldigt låg frekvens. Allt har en frekvens, höga frekvenser är positiva och låga är negativa. Om man utsätter sig för för mycket av de låga frekvenserna sjunker man i frekvens själv, och då får man uppleva det som finns på de lägre frekvensnivåerna.  Där nere finns de negativa, obehagliga känslorna. Med andra ord, man blir med tiden det motsatta av lycklig. 

Dessutom har man med consciousness-research upptäckt att varje gång man tänker negativa tankar, eller om man t.ex svär, så kortsluter meridiansystemet en ögonblink. Systemet återhämtar sig snabbt, men om man ständigt gör val i livet som får meridianerna som leder livsenergi runtom i kroppen att lägga av, då kommer det att påverka båda den fysiska och den psykiska hälsan. 

Det här blir väldigt tydligt om man studerar dr. Hawkins' Scale of Consciousness

Jag har upptäckt att det är viktigt vad man väljer in i sitt liv, vad man fokuserar på, och vad man utsätter sig för till dagligt. 

När du tittar på Hawkins' skala önsker du dig väl upp över 500?
Skalan är laminerat och med mycket info på baksidan, 
den kan köpas här.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Isilia och Zarah pratar Hälsa

  Missa inte denna video med mig och min goda vän Zarah Öberg. Vi arbetar på helt olika sätt men vi brinner båda för att hjälpa människor at...