Bloggarkiv

fredag 14 mars 2014

Livet er ikke det værste man har, og om litt er kaffen klar...

Klicka før større bild.

Han har beskrevet det bra, Benny Andersen; gleden over små ting i hverdagen. Det er disse tingene som gir livet mening (betydelse) - om man har klart å heve frekvensen sin nok til at man kan se dem. For om man er deprimert, sint eller på andre måter ubalansert har disse små tingene en tendens til å være usynlige.

Kommer man for langt ned i frekvens (i negative følelser/känslor) leter man etter negativiteter istedet, og man finner som kjent det man leter etter.

Om du har hatt dårlige dager og gode dager, da vet du kanskje at alt dreier seg om energi-nivået du befinner deg på. En dag føler du deg lett og glad og ser optimistisk på verden, men dagen  etter  er alt trist og tungt. Har noe skjedd i livet ditt som skulle tillsi forandringen siden i går? Nei, det er frekvensen din, tilstanden du er i, som avgjør hvordan livet oppleves. Det er som om vi har to forskjellige briller (glasøgon), ett lyst og ett mørkt, som vi får på oss et av fra morningen av. Med de mørke brillene ser verden mørk ut, og de dagene vi har de lyse brillene ser alt lyst ut. Brilleglassene er følelsene og trossystemet vårt.

Dette er verdt å huske (komma ihåg) når man har en dårlig dag.

Om man har vært deprimert noen år, og så kommer ut av depressjonen, da ser man igjen alle de små tingene, og man opplever hvor mye glede som finnes i dem, og man kjenner takknemlighet og lykke, alt dette som er menneskenes naturlige tilstand.

Jeg vet ikke om Benny Andersen hadde vært deprimert, men han hadde i alle fall en opplevelse en morgen, som gjorde såpass inntrykk på han, at han skrev en sang som ble spillt på radio i hele Skandinavia i årevis: "Svantes lykkelige dag":

Se, hvilken morgenstund.
Solen er rød og rund.
Nina er gået i bad.
Jeg spiser ostemad.
Livet er ikke det værste man har,
og om lidt er kaffen klar. 

Blomsterne blomstrer opp.
Der går en edderkopp.
Fuglene flyver i flokk,
når de er mange nok.
Lykken er ikke det værste man har,
og om lidt er kaffen klar. 

Græsset er grønt og vådt
Bierne har det godt.
Lungerne frådser i luft,
åh, hvilken snerleduft!
Glæden er ikke det værste man har
og om lidt er kaffen klar. 

Sang under brusebad.
Hun må vist være glad.
Himlen er temmelig blå.
Det ka’ jeg godt forstå.
Lykken er ikke det værste man har,
og om lidt er kaffen klar. 

Nu kommer Nina ud.
Nøgen, med fuktig hud.
Kysser meg kærligt og går,
ind for at re sitt hår.
Livet er ikke det værste man har,
og om lidt er kaffen klar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar