fredag 28 juni 2013

Patch Adams, med Robin Williams, Daniel London och Monica Potter, från 1998


Robin Williams spelar en man som är djupt deprimerad. Han märker att något är fel och tänker att han får säkert hjälp på ett mentalsjukhus, så han lägger in sig där. Det blir inte alls så som han tänkt, men på grund av läkarnas inkompetens finner i alla fall ut vad han vill använda sitt liv till: han börjar studera till läkare för han vill hjälpa människor.
Han är inte som de andra studenterna och kommer på kant med ledningen på universitetet för sitt annorlunda sätt att tänka och uppföra sig. Man gapskrattar över alla hans märkliga påhitt. Den stela rektorn på universitetet får fnatt när Patch välkomnar ett gäng professorer i gynekologi med en jättevagina som han byggt runt dörren de skall gå in genom.
Patch tycker det är mycket viktigt för läkningen att man har det bra känslomässigt och mentalt, han är så humoristisk att en del har svårt att ta honom allvarligt.
Men patienterna älskar honom.
Filmen är baserat på en verklig händelse, och den riktiga Patch Adams lever och har en alternativ klinik.
Här är hans webbsida med hans biografi: http://www.patchadams.org/
Och här är en bild på honom:




Vi behöver fler läkare av den här sorten. Har du inte sett filmen innan, så gör det i kväll!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Isilia och Zarah pratar Hälsa

  Missa inte denna video med mig och min goda vän Zarah Öberg. Vi arbetar på helt olika sätt men vi brinner båda för att hjälpa människor at...