Bloggarkiv

söndag 12 februari 2012

Coneheads med Dan Aykroyd 1993

Filmen handlar om två utomjordingar som kraschlandar med sitt romfartyg i New York´s East River, nedskjutna av ett amerikanskt militärflyg.
De två ombord i fartyget är Beldar (Dan Aykroyd) och Prymatt (Jane Curtin) . De kommer från Planeten Remulak med planar om att invadera Jorden, men då deras fartyg är mycket skadat och det visar sig att det kommer ta flera år innan de kan bli hämtat hem, blir de tvungna att anpassa sig och försöka bli vanliga amerikanare.
Beldar blir till en hårt arbetande invandrare och tjänar nog till att köpa hus i New Jersey. De har ingen opphåldstilatelse så det går inte så länge innan de blir upptäckta av Gorman Seedling (Michael McKean) och hans assistent från immigationsvärket, och mycket av filmen handlar om hur de klarar att undgå att bli gripna samtidigt som de uppfostrar deras dotter. Om någon undrar över deras udda skallform, deras sätt att tala eller andra märkligheter säger de att de kommer från Frankrike. Filmen startar på 60-talet, och fortsätter när dottern, Connie Conehead, är tonåring.

Filmen är en gammal god komedi som efter min mening kan ses flera gånger.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar