Bloggarkiv

lördag 9 maj 2015

Kafé Krydder, Balder Epleøl og The Flying Culinary Circus i Sogndal

Jeg skulle bare inn på Kafé Krydder å spise lunch i dag, men dumpa midt opp i lanseringen av Balder brygg sitt nye eple-øl fra Leikanger i Sogn. Og i tillegg møtte jeg de sjarmerende kokkene i The flying Culinary Circus som var på besøk for blant annet å kaste glans over øl-lanseringen. 

Nytt eple-øl 

Balder Brygg ligger i Leikanger i Sogn og Fjordane. Bryggeriet har videreutviklet en mer enn tusen år gammel hjemmebryggings tradisjon, og de henter inspirasjon til navn og logo fra den 8 meter høye bautaen Baldersteinen som står i Leikanger. Denne steinen sies å være den høyeste bautaen i Nord-Europa, den er styggammel, de tror den ble reist en gang før Kristus. Harald Hårfagre, kongen som samlet Norge til ett land, vokste opp i Leikanger i Balders hage der steinen nå står.  Leikanger har ekstremt bra klima for frukt og bærdyrking og har også lang ølbryggings tradisjon. De gode råvarene og den spesielle undergjærings-teknikken skal tilfredsstille kresne kunder, og er etter sigende "eit øl som sjølv gudane elskar".

På Balder bryggeri sin hjemmeside finns mer bilder og info om blant annet andre produkter : http://www.balderbrygg.no/bryggeriet/

(Du kan klikke på et bilde for å se alle bildene i større format)Flyvende kokker

Så var det de eple-kjekke kokkene som sprang rundt i kokkeklær og drakk eple-øl og serverte laksebiter i eple-wasabi. De kaller seg The Flying Culinary Circus og er (iflg. Der Feinschmecker) de “The World's Only Travelling Chef Group.”

De startet med en tur til New York for å lage mat sammen på et kulinarisk event i Central Park, siden rulla det på og nå, 8 år etter, har de kokt mat for kjendiser og royaliteter og vanlige folk  i 46 land. Deres idé er å smelte sammen tradisjon og innovasjon, og gourmet maten de lager er inspirert av både Norsk mattradisjon og matretter fra de forskjellige landene de har besökt. De overrasker sine gjester med spennende presentasjoner, nye matlagings teknikker og "showing" for gjestene. Det fortelles at de har ankommet i fallskjerm og servert mat rett etter landing, dukket opp i våtdrakter og servert seafood, og til og med satt fyr på seg selv når de skulle flambere maten. Sikkert festlig å se, jeg fikk en liten forestilling da de plantet meg oppi eple-øl-båten for fotografering. De unge kokkene har hver sitt spesial-område: fisk&sjömat, Saus&suppe, Urter&grönsaker, og Kjøtt.

Les mer på disse gærne guttenes hjemmeside: 


Sogndals koselige kafè

Kafè Krydder finner man i et gammelt hus midt i Sentrumsparken i Sogndal, med frukttrær, lekepark store plener. Her serveres  gode smørbrød /focaccia og lekre kaker og selvfølgelig cappuccino go caffe latte, te m.m.  Coffeshop-mat. Men det hender også mye annet etter stengetid, konserter og quiz-kvelder etc. 

Her finner du mer bilder og info om servering og arrangementer: 

Og hvis du lurer på hvor båten kommer fra....ps. Eple-ølet smakte fortreffelig!.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar