Bloggarkiv

söndag 19 februari 2012

Me, myself and Irene med Jim Carrey och Renée Zellweger 2000

Charlie Baileygates (Jim Carrey) är en snäll polisman som tyvärr helt saknar skinn på näsan, han har alltid låtit sig manipuleras och utnyttjas av andra. När han äntligen har gift sig med sin drömfru, så har hon en affär med den svarta dvärgen som körde deras bröllops limousine. Dvärgen är medlem av Mensa precis som henne, och när hon får trillingar så visar det sig att de är lite väl mörkhudade. Men Charlie vägrar se det och förtränger sanningen även om hans vänner försöker tala med honom om det.
När hans fru lämnar honom och åker i väg med limmosinechauffören, uppfostrar Charlie de tre pojkarna själv. På grund av allt detta förlorar folk respekten för honom och föraktar honom öppet även om han är polis.

Efter en tid så byggs det upp ett så enormt tryck inuti Charlie, att han blir schizofren, han utvecklar ett våldsamt och otrevligt alter ego som kallar sig Hank Evans.
Hank är motsatsen till Charlie och släpper ut all ilska och agressitivitet som Charlie har undertryckt. Det blir en mycket komisk kamp mellan de två som båda är förälskade i Iren.

En kul och sevärd film med mycket crazy humor. Moralen är: undertryck inte dina känslor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar